På jobb utenfor allfarvei

Innerst i en fjord i Rogaland, uten veiforbindelse og med båt som eneste fremkomstmiddel, har Infrateks montører jobbet med å oppgradere strømnettet for Sør-Vestlandet.

- Da er det klart! roper Steinar Hansen, montør i Infratek, og kaster loss.

alt

Vi er på vei ut til Statnett SF sitt anlegg på Førre, et anlegg man trygt kan si ligger utenfor allfarvei. 15 minutters båttur til innerste del av i Jøsenfjorden, og deretter en humpete biltur senere ligger Førre transformatorstasjon.

I starten av mai begynte Infrateks montører å jobbe på Statnett sitt anlegg, med prosjektering, installasjon og uttesting av et 66 kV apparatanlegg. Nye effektbrytere, bytting av strømtransformatorer og spenningstransformatorer, i tillegg til utbytting av samleskinne med tilhørende isolatorer er bare noe av det Infratek har levert på anlegget.

Jobben er en del av oppgraderingen av sentralnettet mellom Kristiansand og Sauda som vil øke forsyningssikkerheten og gi et mer effektivt kraftsystem mellom Vestlandet og Sørlandet. Prosjektet går under betegnelsen Vestre korridor. Oppgraderingen av Lyse – Førre –Saurdal fra 300 kV til 420 kV vil gi økt kraftoverføring på den eksisterende ledningen.

alt

Tolv dager på

Statnett sin båt er på vei innover Jøsenfjorden, lastet med bagasje for tolv dagers arbeidsøkt.

alt

Tolv dager på jobb, ti dager fri har vært montørens turnus siden mai.

- Det har vært veldig fint å jobbe her, men det er klart det er lenge å jobbe tolv dager i strekk på et såpass øde sted. Vi har vært avhengige av båt for å komme oss rundt, i starten var det ikke dekning her og vi hadde heller ikke TV. Da gjelder det å ha gode kollegaer rundt seg, humor og samhold – og det har det virkelig vært, sier Steinar.

alt

Humor og god stemning mellom kollega Jan Ove Svarstad og Steinar Hansen.

Montørene har bodd på Statnett sin hytte som ligger rett ved anlegget. Lange arbeidsdager til tross, noe fritid i naturskjønne omgivelser har det blitt.

alt

- Det flotteste med å jobbe på et slikt sted er naturen. Vi har fisket en del, stått på kaia her nede, sier Steinar og peker mot fjorden. – Vi har også fått låne en båt vi har brukt flittig både til turer og fisking. Den har vært god å ha. Fjellturer har det også blitt noen av, det er flott terreng og fjelltopper rundt anlegget, forteller Steinar.

Nå gjenstår én tur tilbake til Førre før Infratek sitt arbeid på det nye 66 kV-anlegget er fullført.

29/10/2018

Kontakt oss

Her kan du sende bestillinger eller ta kontakt med oss for mer informasjon eller et uforpliktende tilbud.

Fornavn*
Etternavn*
Firma*
E-post*
Telefon*
Postnummer
By / Sted
Melding...