Nye lærlinger i gang med kursdager

Første uke er vel gjennomført for Infrateks nye lærlinger – en uke fullspekket av både klatring i stolper, førstehjelpskurs, innføring i varme arbeider og liftkurs. 

- Den første uken har vært innholdsrik! Vi har allerede lært mye spennende, og vi har blitt tatt veldig godt imot, sier lærling Robin Becker. 

alt

Fra venstre: Markus Granrud Arntzen, Robin Becker, Snorre Helfjord, Lars-Jørgen Johansen Ekre, Niklas Aurstad, Espen Vik, Rene Haugen, Håvard Palm, Jonas W Mathisen. I tillegg har Sivert Furholt fra Agder deltatt på noen av kursdagene.

- God opplæring og oppfølging er det viktigste vi gjør for lærlingene våre. De er fremtidens arbeidskraft og arbeidstakere, og er helt sentralt for å sikre fremtidig kompetansebehov. Dessuten bidrar lærlingene med fersk kompetanse og nye innfallsvinkler, forteller leder for fagopplæringsavdelingen i Infratek Jørn-Yngve Jensen. 

Det seks uker lange introduksjonskurset holdes på Opplæringskontoret for Elektrofag Romerike. Her avholdes teoretisk og praktisk opplæring i faget. I dag var det stolpeklatring på agendaen.

- Jeg har prøvd å klatre i master en gang tidligere, og det er litt vanskelig. Man må lære å stole på klatreutstyret, så det er fint å få skikkelig trening i det, sier Robin.

alt

Lærling Robin Becker på vei opp i masta

- Infratek er så langt jeg vet den eneste bedriften på Østlandet som praktiserer et slik introduksjonskurs for lærlinger. Det gir lærlingene en trygghet og en kunnskapsbase før de skal ut i avdelingene å jobbe med montørerene våre, forklarer instruktør Espen Tufte i Infratek.  

Siste uke av introkurset skal lærlingene ut på tur og befaringer.

- Vi skal blant annet til Aurland kraftverk i Sogn og Fjordane. Turen er en god avslutning av kurset før gjengen skal ut i avdelingene, avslutter Jensen.

Vil du bli lærling i Infratek? Les mer her.

24/08/2018

Kontakt oss

Her kan du sende bestillinger eller ta kontakt med oss for mer informasjon eller et uforpliktende tilbud.

Fornavn*
Etternavn*
Firma*
E-post*
Telefon*
Postnummer
By / Sted
Melding...