Nye E6 ble Årets anlegg

Infratek har stått for installasjon av effektbelysning og veibelysning på deler av den nye E6-strekningen Frya-Sjoa.

En av de største veiutbyggingene i Norge de siste årene åpnet 17. desember 2016. Langs den 33 kilometer nye veien ligger blant annet Kvam Bru, lyssatt av Infrateks divisjon Infra Solutions.

- Vi stod for effektbelysningen på brua. Kvam bru har blitt et vakkert lysende landemerke på turen oppover Gudbrandsdalen. I tillegg installerte vi flylys og lynavledere, sier prosjektleder Per Inge Nordvik. 

Infra Solutions utførte også andre arbeider for Statens vegvesen på den prisvinnende E6-strekningen.

- Vi installerte veilysanlegg på sørsiden av Teigkamptunnelen, ved Kvam sentrum og ved Sjoa. I tillegg hadde vi effektbelysningen på tre mindre trebruer, Kongsli, Giverhagen og Taarud. Det er flott at E6-strekningen legges merke til, sier Nordvik.

I juryens begrunnelse heter det blant annet:

"E6 Frya-Sjoa er et forbilledlig eksempel på hvordan et stort inngrep, i et kulturlandskap av nasjonal verdi, har underordnet og tilpasset seg landskapet. Nye E6 smyger seg gjennom landskapet på en måte som om den alltid har ligget der. 33 kilometer vei med tunneler og brukonstruksjoner med fremragende ingeniørkunst og arkitektur av vår tid. Prosjektet har stor samfunnsnytte og imponerer med solid og omsorgsfull gjennomføring særpreget av tillit og samhandling mellom aktørene. Resultatet er blitt en miljøtilpasset, trafikksikker og vakker vei som tar både naboene til veien og trafikantene på alvor Et vellykket prosjekt som til fulle tjener sin hensikt."

Kåringen fant sted under årets Byggegalla i Oslo, som er en del av Byggedagene.

Kontakt oss

Her kan du sende bestillinger eller ta kontakt med oss for mer informasjon eller et uforpliktende tilbud.

Fornavn*
Etternavn*
Firma*
E-post*
Telefon*
Postnummer
By / Sted
Melding...