Nominert til Årets Lyspris 2018

Infratek har vært installatør på prosjektet med å ombygge og modernisere «Oslo-lykten», som er én av 14 nominerte til Årets Lyspris. Prosjektet er nominert i en nyopprettet kategori, «Beste produkt eller tekniske løsning».

Det er Oslo Kommune ved Bymiljøetaten som er eier av prosjektet, der Infratek har vært installatør. 

- Infrateks lysavdeling har vært aktivt med på utforming og utprøving av Oslo-lykten, vi har bygd om enkelte armaturer, tilpasset og prøvd ut demo-versjoner. I tillegg har vi gjennomført kartlegging og tilpassing til den endelige versjonen slik at den skal passe, forklarer prosjektleder i Infratek Øyvind Hagen.

For 17. gang skal Lyskultur dele ut Norsk Lyspris for å synliggjøre bredden i norske belysningsprosjekter- og produkter i Norge. 

«Utvidelse av kategorien “Beste produkt eller teknologiske løsning” til å inkludere spesialutviklede armaturer til et prosjekt, har medført en rekke spennende prosjekter innen denne kategorien i år», skriver Lyskultur på sine hjemmesider.  

“Oslo-lykten” refererer til den originale GM18-armaturet som ble innført som en del av lykteprogrammet i Oslo i 1925. Armaturen slik den originalt fremstår, er bestykket med kvikksølvdamplampe, og ble forbudt anvendt i 2015. I den forbindelse ble det satt i gang et omfattende prosjekt for å rehabilitere og modernisere lyktene. 
Arbeidet har involvert Riks- og Byantikvar, politiet, plan- og bygningsetaten og kulturetaten m.fl.

Infratek har installert den moderniserte armaturen flere steder i Oslo, blant annet i Frognerparken, Slottsparken og Spikersuppa. Oslo-lyktene skal fremover installeres flere steder i sentrum.

Vinneren kåres under Lysets Dag, 21. november på DOGA i Oslo.

• Eier: Oslo  kommune – Bymiljøetaten
• Lysdesign: Norconsult  AS
• RIE: Norconsult  AS
• Leverandører: Thorn  Lighting – Zumtobel group
• Installatør: Infratek  AS

https://www.lyskultur.no/14-prosjekter-er-nominert-til-norsk-lyspris-2018.6156454-452631.html

 

15/10/2018

Kontakt oss

Her kan du sende bestillinger eller ta kontakt med oss for mer informasjon eller et uforpliktende tilbud.

Fornavn*
Etternavn*
Firma*
E-post*
Telefon*
Postnummer
By / Sted
Melding...