Infratek og Moods of Norway med testprosjekt innen RFID

Infratek og Moods of Norway samarbeider om et testprosjekt for RFID (Radio-Frequency Identification) i klesmerkets butikker. 

Prosjektet ble startet i begynnelsen av januar og foregår i to av klesmerkets butikker i Stryn og på Karl Johan. Infratek har installert RFID-løsningen Store !D fra leverandøren Nedap og erfaringene så langt har vært svært positive. Butikkene rapporterer om at de bruker mye mindre tid på varetellinger nå enn før, og at løsningen allerede har gitt butikkene full kontroll på beholdningen av varekategoriene som er en del av prosjektet.

RFID-løsningen som nå testes ut i klesmerkets butikker, gir full kontroll over produkter fra deres ankomst til de forlater butikken. Ved hjelp av små RFID-brikker festet til produktene sendes data til en håndholdt enhet som i løpet av sekunder kan lese av innholdet i en eske eller på et stativ. Dette gir bedre kvalitet i beholdningsdataene og åpner for bedre service til kundene gjennom økt varetilgjengelighet i hyllene, som er en del av bakgrunnen for at Moods of Norway ønsket å teste løsningen. Testprosjektet er planlagt å gå over en seksmåneders periode, og dersom det viser seg å være vellykket vil Moods of Norway rulle ut RFID til flere butikker og produktkategorier. Målsetningen er at alle bedriftens produkter og butikker skal benytte RFID i løpet av ett til to år.

- RFID gjør at man får full kontroll over inventar, raskere varetelling, rask informasjon om tilgjengelighet og plassering av produkter i butikk, samtidig som det tar elektronisk varesikring ett skritt videre ved å generere mer spesifikke kundedata, sier nordisk direktør for produktledelse og forretningsutvikling i Infratek, Roy Tuhus, og fortsetter:

 - Systemet viser for eksempel hvilke varer i butikken som genererer mest trafikk, hvilke som tiltrekker mest interesse og hvilke som selger raskest, alt dette gull verdt å vite for butikk- og kjedeledelsen, sier Nordisk direktør produktledelse og forretningsutvikling i Infratek Roy Tuhus.

RFID-løsninger gir også mulighet for merking av varer tidligere i verdikjeden noe som vil frigjøre ytterligere tid for de butikkansatte, slik at de kan ha større fokus på kundene.

13/02/2014

Kontakt oss

Her kan du sende bestillinger eller ta kontakt med oss for mer informasjon eller et uforpliktende tilbud.

Fornavn*
Etternavn*
Firma*
E-post*
Telefon*
Postnummer
By / Sted
Melding...