Infratek går inn i det norske jernbanemarkedet

Etter å ha ekspandert kraftig innen jernbanesegmentet i Sverige det siste året, tar Infratek også steget inn i det norske markedet.

For å lede satsingen i Norge har Infratek hentet inn Egil Jansen, gründer av selskapet Rail Inspection AS. Han har 29 års erfaring fra Jernbaneverket, og har jobbet for eksterne jernbaneentreprenører siden 2007.

- Det er spennende å bli en del av Infratek. Jeg ser store utviklingsmuligheter i et marked som er i ferd med å åpne seg opp. Flere oppgaver skal settes ut fra Jernbaneverket, og det er mange prosjekter i skal igangsettes fremover. Når det gjelder markedet for drift og vedlikehold i Norge, er dette fortsatt lukket. Men vi har tro på at det på lengre sikt også finnes muligheter her, sier Egil Jansen.

Han synes det er spesielt interessant å bli en del av et stort fagmiljø med samarbeid mellom Norge og Sverige. I tillegg til Jansen ansetter Infratek ytterligere fire personer fra Rail Inspection AS som skal bygge opp jernbaneavdelingen i Norge. Avdelingskontoret vil være lokalisert i Halden.

- Jernbane er et viktig satsningsområde for Infratek. Vi har vokst fra 35 til 110 ansatte som jobber med dette på ett år, og vi hadde som mål å komme inn i Norge fra 2014. At vi allerede er på plass nå, er svært positivt. Vi vil få raskere og bedre innsikt i det norske markedet med de dyktige ressurspersonene vi nå har fått med på laget, sier Magnus Mellin, divisjonssjef for jernbanesystemer i Infratek.

I Sverige har Infratek blant annet hatt driftsansvaret for Arlanda Express (flytoget i Stockholm) i en årrekke. I fjor vant selskapet en større kontrakt med Trafikverket i Sverige vedrørende drift og vedlikehold av jernbanestrekninger nord for Stockholm, og gjennomførte også et oppkjøp av jernbaneserviceselskapet WKTS AB.

Egil Jansen og Rail Inspection AS har blant annet kompetanse innen ultralyd på skinner og sveis, testing av stål (NDT), og leverer sikkerhetsfunksjoner som sikkerhetsvakt, leder for elsikkerhet og fagansvarlig for spor.

Kontakt:
Magnus Mellin, divisjonssjef jernbane                        + 46 70-693 50 17
Egil Jansen, avdelingssjef jernbane Norge               + 47 480 10 161
Espen Mathisen, kommunikasjonssjef                      + 47 950 44 789

04/04/2013

Kontakt oss

Her kan du sende bestillinger eller ta kontakt med oss for mer informasjon eller et uforpliktende tilbud.

Fornavn*
Etternavn*
Firma*
E-post*
Telefon*
Postnummer
By / Sted
Melding...