Infratek Group er solgt til VINCI Energies, en global aktør innen drift, vedlikehold og konstruksjon

Oslo 01.11.2017 VINCI Energies, et datterselskap i VINCI-gruppen med spesialisering innen energi og informasjon- og kommunikasjonsteknologi (IKT) har etter anbefaling fra Triton inngått en avtale om å overta Infratek Group. Avtalen omfatter kjøp av samtlige aksjer og inkluderer følgende datterselskaper: Infratek AS, Infratek Norge AS, Infratek Elsikkerhet AS, Infratek Sverige AB, Infratek Finland Oy og Pohjolan Werkonrakennus OY.

Infratek er en ledende totalleverandør i Norden innen strømnett, belysning og jernbane, samt markedsledende på bygging av ladestasjoner for elbiler. Infratek spiller en viktig rolle i samfunnet ved å sørge for at den grunnleggende infrastrukturen fungerer. Infratek har ca. 1350 ansatte, og hadde i 2016 en omsetting på 3 milliarder kroner. Selskapet driver virksomhet i Sverige, Norge (hovedkontor) og Finland. Infratek vil forbli en gruppe integrert i Omexoms nettverk, og holdes sammen for å kunne håndtere de nordiske markedene.

- VINCI Energies har fulgt det nordiske markedet tett i flere år. De ønsker å utvide sin virksomhet til Norden innen vår bransje - og de har valgt Infratek for å nå sine mål. Oppkjøpet av Infratek viser at de har tillit til oss og våre folk, vår kompetanse og det vi har oppnådd, spesielt de siste årene under Triton, sier Lars Bangen, konsernsjef i Infratek.

VINCI Energies fokuserer på koblinger, ytelse, energieffektivitet og data til å spore utrullingen av ny teknologi, og støtter to store endringer: Den digitale transformasjonen og endringen i energisektoren. Med sine sterke regionale røtter og smidige organisasjonsstruktur, gir VINCI Energies` forretningsenheter økt pålitelighet, sikkerhet og effektivitet innen energi, transport og kommunikasjonsinfrastruktur, samt fabrikker og bygninger.

VINCI Energies styreleder og konsernsjef Yves Meignié sier følgende:

- Med dette oppkjøpet fortsetter VINCI Energies å utvide og konsolidere virksomheten i Nord-Europa, spesielt i Norge og Finland hvor vi tidligere ikke har hatt virksomhet. Vi fortsetter å utvikle kompetanse på nye markeder for fornybar energi. Den styrker Omexom som en stor aktør i det europeiske markedet.

- Vi ønsker å takke ledelsen, de ansatte og alle andre interessenter for deres bidrag til Infrateks utvikling. Triton har vært eier av Infratek i mer enn fire år, og vi ser dette som en passende tid for en eierendring til en industriell eier. Infratek og Vinci Group passer godt sammen, og deres kombinerte virksomheter har en god fremtid, sier Peder Prahl, direktør for General Partner i Triton-fondet.

Oppkjøpet er nå under godkjenning av Konkurransetilsynet i Norge og Sverige.

Om VINCI Energies

I en verden som gjennomgår konstant forandring, fokuserer VINCI Energies på koblinger, ytelse, energieffektivitet og data til å spore utrullingen av ny teknologi, og støtter to store endringer: Den digitale transformasjonen og endringene i energisektoren. Med sine sterke regionale røtter og smidige organisasjonsstruktur, gir VINCI Energies forretningsenheter økt pålitelighet, sikkerhet og effektivitet innen energi, transport og kommunikasjonsinfrastruktur, samt fabrikker og bygninger.

2016: € 10,2 milliarder // 64.500 ansatte // 1.600 forretningsenheter // 52 land

www.vinci-energies.com

Om VINCI

VINCI er en global aktør innen drift, vedlikehold og konstruksjon, med over 183 000 ansatte i 100 land. Vi designer, finansierer, bygger og driver infrastruktur og fasiliteter som bidrar til å forbedre dagliglivet og mobiliteten for alle. Vi tror på allsidig ytelse, utover økonomiske og finansielle resultater, og er forpliktet til å opptre på en miljømessig og sosialt ansvarlig måte. Og fordi våre prosjekter er av offentlig interesse, anser vi det som viktig å nå ut til alle interessenter, og å skape god dialog for å utføre forretningsaktiviteter. Vårt mål er å skape langsiktig verdi for våre kunder, aksjonærer, ansatte og partnere, og for samfunnet som helhet.

www.vinci.com

Om Omexom

Omexom er posisjonert over hele verdikjeden, fra produksjon til overføring og distribusjonsnett og frem til sluttbrukerens strømmåler. Omexcom består av over 250 selskaper i over 40 land. 

2016-inntekter: €2 milliarder.

www.omexom.com

Pressekontakt:

Infratek
Jørgen Thaule
Phone: +47 91 559607

Vinci Energies
Sabrina Thibault
Phone: +33 (0)6 09 94 30 44

Triton
Marcus Brans
Phone: +49 69 921 02204

02/11/2017

Kontakt oss

Her kan du sende bestillinger eller ta kontakt med oss for mer informasjon eller et uforpliktende tilbud.

Fornavn*
Etternavn*
Firma*
E-post*
Telefon*
Postnummer
By / Sted
Melding...