Høysesong for vedlikehold av veilys

Vi går mot mørkere tider, og Infratek er i full gang med vedlikehold av gatebelysning som holder mørke stier og kvartaler opplyst. 

– I Oslo er det totalt mellom 80.000-90.000 lyspunkter som vi har ansvaret for å vedlikeholde. Tidligere har vi sett at vi får mange flere henvendelser i høstmånedene, det samme mønsteret ser vi også i år, sier kommunikasjonssjef Espen Mathisen i infrastrukturselskapet Infratek. 

1.000 ødelagte gatelys
Med en gang høstmørket setter inn, stiger innmeldte feil betraktelig. Bare i oktober regner Infratek med å reparere over 1.000 gatelykter.

- Dette er en viktig jobb, da det den siste tiden har vært mye oppmerksomhet rundt veilys ettersom flere føler seg redde i mørke områder, sier Mathisen.

For Oslo er økningen på rundt elleve prosent sammenlignet med oktober i fjor.

– Den nærmeste tiden jobber vi spesielt med områdene Søndre Nordstrand, Oslo Vest og Røa, sier Mathisen, som opplyser at Infratek i tillegg jobber med å installere store mengder armaturer i Oslo som er både strømsparende og mer lyseffektive.

Høy prioritet
Infratek er ansvarlige for vedlikehold av gatebelysningen flere steder på Østlandet. De ser en tilsvarende økning i antall forespørsler i andre kommuner denne høsten. Mathisen uttaler at vedlikeholdsarbeidet får ekstra prioritert på denne tiden av året.

– Flere henvendelser om vedlikehold gjør at dette arbeidet har høy prioritet. Men det at veibelysning gir en trygghet for mange i høstmørket, gjør at vi synes at det blir ekstra viktig, sier Mathisen. 

10/12/2012

Kontakt oss

Her kan du sende bestillinger eller ta kontakt med oss for mer informasjon eller et uforpliktende tilbud.

Fornavn*
Etternavn*
Firma*
E-post*
Telefon*
Postnummer
By / Sted
Melding...