Fremtidsrettet sommerjobb

Magid Abdul-Karem (29), Erik Madsen (24), Ingrid Andersen (24) og Mathilde Krobel Christensen (21) er alle studenter. I år ble sommerferie byttet ut med sommerjobb hos Infratek, der kartlegging av potensielle fremtidige forretningsområder har stått på timeplanen.

Siden 26. juni har de fire studentene sett på forretningsmulighetene for Infratek innenfor områdene elektrifisering av havbruk og leveranser av microgrids til for eksempel borettslag. 

- Det har vært en utrolig fin og interessant sommer. Vi har lært enormt mye, og ser nytten av å sette teori fra skolen ut i det faktiske arbeidsliv med reelle problemstillinger og oppgaver, sier Magid Abdul-Karem, som har ett år igjen før bachelorgraden som Energiteknologiingeniør fra Høgskulen på Vestlandet er i boks. 

Nyttig utbytte

Det er andre år på rad at Infratek har studenter i sommerjobb. Tilbudet gir stort utbytte både for bedriften og studentene.  

- Gjennom sommervikarer knytter vi oss til flinke studenter i relevante utdanningsmiljøer. Dette skaper gode ambassadører som kan øke kjennskap og interesse for Infratek. I tillegg er tilbakemeldingene vi får fra fremtidens arbeidstakere essensiell – de ser bedriften utenfra og kan gi oss innspill på hvordan vi kan forbedre oss, sier Ane Bruaset, HR Business Partner i Infratek. 

Oppgavene studentene har fått utdelt kan være viktig for Infratek i fremtiden.  

- Dette er forretningsområder Infratek på nåværende tidspunkt ikke opererer i, men som vi ser har potensial. Det at studentene kan utforske nye forretningsmuligheter og markeder er betydningsfullt for oss, sier Bruaset. 

Sommervikarene selv er fornøyd med utfordrende oppgaver, stort ansvar og sammensetting av gruppa.

- Det er spennende og viktige oppgaver vi har jobbet med. Vi er en veldig bra gjeng som jobber godt sammen, og vi drar nytte av hverandres kunnskaps- og kompetanseområder, sier Erik Madsen som går siste året på master i Industriell økonomi ved UiS. 

Jobben som legges ned i løpet av sommeren resulterer i rapporter som overleveres og presenteres i midten av august. 

alt

Lærerike møter, utflukter og kompetanseoverføring

Som sommervikar i Infratek blir man kjent med hele bedriften, både på kontoret på Alnabru og ute der jobbene utføres. 

- Vi har fått muligheten til å gjøre så mye spennende hver uke gjennom hele sommeren. Vi har overvært viktige møter, besøkt et trafoverksted, og befart en trafostasjon og tunnel der Infratek utfører arbeid. I tillegg dro vi en dagstur til Bergen for å besøke et casestudie vi undersøkte som potensiell forretningsmulighet. Det var ekstremt nyttig, forteller Ingrid Andersen, som snart er i gang med siste året på Energi og Miljø ved NTNU.

Samtaler og utveksling av kunnskap med ansatte på Infratek har også vært avgjørende for studentene. 

- Folk har tatt oss så godt imot. Alle har vært behjelpelige til enhver tid, og delt kompetansen sin med oss, sier Mathilde. Hun skal i gang med fjerde året på Industriell økonomi ved NTNU. 

- Jeg tror virkelig erfaringen fra sommerjobben i Infratek vil gagne meg resten av studietiden. Det har faktisk ført til at jeg nå vet hvilket retning jeg ønsker å rette meg inn mot videre. 

02/08/2017

Kontakt oss

Her kan du sende bestillinger eller ta kontakt med oss for mer informasjon eller et uforpliktende tilbud.

Fornavn*
Etternavn*
Firma*
E-post*
Telefon*
Postnummer
By / Sted
Melding...