De skal sikre fremtidens el-forsyning

Infratek satser tungt på rekruttering og fornyelse i energibransjen. I disse dager har 16 lærlinger sine første dager i selskapet som blant annet har ansvaret for beredskapen på strømnettet i Oslo og på Romerike.

De første fem ukene tilbringer læringene ved Opplæringskontoret for Elektrofag på Romerike. Deretter blir lærlingene tatt med ut på avdelingene i Infratek.

Rekruttering innenfor energibransjen i Norge er en stor utfordring. Svært mange ansatte vil blant annet gå av med pensjon i årene som kommer. Da er nytt blod viktig for å sikre kontinuiteten. Frem mot 2022 skal det i tillegg investeres rundt 140 milliarder kroner i kraftnettet i Norge, men kritisk mangel på kvalifisert arbeidskraft kan bremse investeringstakten.  

- Hele bransjen mangler både montører og ingeniører. Mange går av med pensjon i årene som kommer, men det rekrutteres for få til bransjen. Lærlingene som vi nå har fått med på laget, vil forhåpentligvis være del av den fremtidige arbeidsstyrken som sørger for at Oslo og Romerike har en trygg og sikker strømforsyning, sier konsernsjef Bjørn Frogner i Infratek.

Infratek er det største uavhengige entreprenørselskapet innen el-infrastruktur i Norge. Antallet oppdrag øker og selskapet har nå et ekstra fokus på å rekruttere nye medarbeidere. Første og fremst er det behov for ny fagarbeidere, men det er også behov for ingeniører, prosjektledere og avdelingsledere.

Kontakt:
Bjørn Frogner, konsernsjef                          tlf. 913 79 505
Espen Mathisen, kommunikasjonssjef         tlf. 950 44 789
Leon Andeng, fagansvarlig opplæring           tlf. 920 80 477

Kontakt oss

Her kan du sende bestillinger eller ta kontakt med oss for mer informasjon eller et uforpliktende tilbud.

Fornavn*
Etternavn*
Firma*
E-post*
Telefon*
Postnummer
By / Sted
Melding...